Studiu captivant: Compararea costurilor mesei de Paște între România și Spania – diferențe notabile la vin și ouă

B.M.
Moderator B.M.
1 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Compararea costurilor mesei de Paște între România și Spania

Românii plătesc mai mult decât spaniolii pentru unele produse tradiționale de Paște, în ciuda diferențelor semnificative de venituri. Analiza costurilor relevă că ouăle și vinul sunt considerabil mai scumpe în România comparativ cu Spania, în timp ce prețul cărnii de miel este similar în ambele țări.

Un kilogram de pulpă de miel costă aproximativ 66 de lei în România, în timp ce în Spania prețul este de 16,20 euro (aproximativ 81 de lei). Deși diferența de preț poate părea mare, raportată la salariile din cele două țări, carnea de miel este mai accesibilă pentru spanioli.

În ceea ce privește ouăle, acestea sunt mult mai ieftine în Spania, unde 12 bucăți costă 2,90 euro (aprox. 14,5 lei), comparativ cu 18 lei în România. Vinul roșu are un preț dublu în România, fiind vândut cu 30 de lei sticla, față de 3,20 euro (16 lei) în Spania.

Roșiile sunt ușor mai scumpe în România, cu un preț de 13 lei/kg, în comparație cu 2,29 euro (11,5 lei) în Spania. Vopseaua de ouă are un preț similar în ambele țări, costând 1 euro în Spania și 4 lei în România.

- Publicitate -
Ad Image

Singurul produs semnificativ mai ieftin în România este cozonacul, care se vinde cu aproximativ 14 lei, în timp ce în Spania acesta costă 4,60 euro (aproximativ 23 de lei).

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *