Două femei din Vrancea, în stare critică din cauza unei intoxicații cu botulism.

Moderator
1 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Două femei din Vrancea, internate în stare critică

Două femei, în vârstă de 56 și 67 de ani, au fost internate la terapie intensivă cu diagnosticul de botulism, în urma consumului de alimente la conservă. A fost deschisă o anchetă epidemiologică în Vrancea pentru a investiga cazul.

Detalii despre consumul de conserve

Se pare că ambele paciente au consumat conserve, însă nu același tip. La femeia de 56 de ani nu au fost găsite conserve la domiciliu, dar se suspectează că aceasta ar fi fost cauza îmbolnăvirii. În cazul celei de-a doua paciente, au fost descoperite mai multe conserve, inclusiv zacuscă făcută în casă și conserve din pește. Prognosticul medicilor pentru ea este rezervat, având în vedere incertitudinea legată de momentul consumului alimentelor contaminate.

Context epidemiologic

Ultimul caz de botulism raportat în Vrancea a fost acum aproximativ 6 ani, conform informațiilor furnizate de TVR Info.

Concluzie

Acest incident subliniază riscurile asociate cu consumul de alimente conservate, evidențiind necesitatea respectării normelor de siguranță alimentară pentru prevenirea intoxicațiilor severe.

- Publicitate -
Ad Image
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *