ANPC: Carnea tocată de porc din Ilfov conține bacteria E-coli, conform avertizărilor!

B.M.
Moderator B.M.
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

ANPC: Carnea tocată de porc din Ilfov conține bacteria E-coli

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit prezenţa bacteriei E-coli în carnea tocată de porc provenită de la un producător de conserve din Ilfov. În urma controalelor efectuate pe 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov, au fost prelevate probe din materia primă utilizată, precum şi din produsele finite, respectiv conserve din carne de porc şi vită.

Analizele de laborator au confirmat că materia primă, adică carnea tocată de porc, era contaminată cu bacteria E-coli, o problemă generată de lipsa igienei în spaţiul de producţie. De asemenea, s-a constatat că etichetarea produselor finite nu respecta normele, deoarece conservele de porc şi vită conţineau carne de pasăre, fără ca acest lucru să fie menţionat pe lista ingredientelor.

Reprezentanţii ANPC au subliniat că operatorul economic nu a informat corect consumatorii cu privire la ingredientele folosite. Ca urmare a acestor nereguli, loturile de materii prime şi conserve cu deficienţe au fost oprite definitiv.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *