Ardei umpluți cu brânză la borcan pentru sezonul rece. Deliciul aperitiv pe care îl vei adora.

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Ingrediente necesare

Pentru prepararea ardeilor umpluți cu brânză, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg ardei iuți (preferabil mai mici și nu foarte iuți)
  • 400 g brânză de vaci cremoasă sau telemea mai moale
  • 100 g brânză feta sau de capră
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 linguriță boia dulce (opțional)
  • Sare și piper după gust

Pentru saramură/marinadă:

  • 500 ml apă
  • 500 ml oțet alb de vin (9%)
  • 1 lingură sare neiodată pentru murături
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 foi de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • 1 linguriță boabe de muștar

Prepararea ardeilor

Începe prin a spăla bine ardeii, îndepărtând codițele și semințele, având grijă să nu rupi pereții. Clătește-i și lasă-i să se scurgă pe un prosop curat.

Umplutura de brânză

Prepară umplutura amestecând brânza de vaci cu feta, smântâna, mărarul tocat și boiaua dulce. Potrivește gustul cu sare și piper. Umplutura trebuie să fie cremoasă, dar fermă, pentru a putea fi introdusă ușor în ardei.

- Publicitate -
Ad Image

Folosește o linguriță mică sau un poș pentru a umple fiecare ardei, asigurându-te că nu rămân goluri de aer. Așază ardeii umpluți într-o tavă și ține-i deoparte.

Prepararea marinadei

Pentru marinadă, pune într-o cratiță apa, oțetul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și muștarul. Adu amestecul la fierbere și lasă-l să clocotească timp de 2-3 minute. Oprește focul și lasă marinada să se răcească până devine călduță.

Conservarea ardeilor

Așază ardeii umpluți vertical, strâns, în borcane sterilizate. Toarnă marinada călduță peste ardei, asigurându-te că aceștia sunt complet acoperiți. Înfiletează bine capacele. Pune borcanele într-o oală cu apă, pe un prosop pentru a nu se lovi între ele. Fierbe-le la foc mic timp de 20 de minute din momentul în care apa începe să clocotească.

După fierbere, lasă borcanele să se răcească în apă, apoi depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat.

Concluzie

Prepararea ardeilor umpluți cu brânză la borcan este o metodă delicioasă de conservare a acestui aperitiv pentru sezonul rece, oferind o gustare savuroasă pe care o vei adora.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *