Caldaboș homemade: Secretul unui deliciu tradițional esențial pentru mesele festive.

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Caltaboș de casă – Ingrediente

  • 500 g ficat de porc
  • 500 g plămâni de porc
  • 300 g inimă și splină (opțional)
  • 300 g carne de porc fiartă (cap, ceafă sau pulpă)
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 150 g orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • piper boabe pentru fierbere
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după preferință
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 vârf de linguriță ienibahar măcinat (opțional)
  • 3-4 căței de usturoi zdrobiți
  • mațe de porc pentru umplut (bine spălate)

Mod de preparare

Începe prin a pregăti toate ingredientele. Organele de porc se spală bine și se fierb împreună cu carnea în apă rece cu sare, foi de dafin și câteva boabe de piper, îndepărtând spuma pentru a obține o supă limpede. Fierberea trebuie să fie lentă, pentru a păstra textura ingredientelor. După fierbere, se scot pe un platou și se lasă să se răcorească.

Separat, orezul se fierbe pe jumătate. Ceapa se călește încet în ulei până devine moale și aurie.

Cum prepari caltaboș de casă

Organele și carnea se toacă mărunt cu cuțitul sau se dau prin mașina de tocat. Se amestecă într-un vas mare cu ceapa călită, orezul scurs, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, ienibaharul și cimbrul. Dacă amestecul este prea dens, se pot adăuga câteva linguri din zeama în care au fiert organele pentru a obține o compoziție legată și fragedă.

Mațele se umplu cu grijă și se leagă la capete. Caltaboșii se așază într-o oală cu apă fierbinte, dar nu clocotită, și se fierb la foc mic timp de 30-40 de minute, având grijă să nu plesnească.

- Publicitate -
Ad Image

Concluzie

Caltaboșul de casă este un preparat tradițional esențial pentru mesele festive, care aduce un gust autentic și o legătură cu tradițiile culinare locale.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *