Două vrânceance au ajuns la spital din cauza consumului de conserve periculoase.

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Două cazuri de botulism în Vrancea

În județul Vrancea, au fost raportate două cazuri suspecte de botulism în perioada 10 – 11 decembrie 2025. Ambele persoane, o femeie de 56 de ani și o alta de 67 de ani, au fost internate la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani.

Detalii despre cazuri

Este prima dată în ultimii șase ani când se semnalează o astfel de afecțiune în județ. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, paciente sunt internate pe secția ATI pentru tratament specializat. Investigațiile epidemiologice au arătat că nu există legătură între cele două cazuri, deoarece paciente nu au consumat același tip de conserve. Alimentele suspectate de contaminare au fost primite cadou.

Tratament și riscuri

Ambele paciente au primit ser antibotulinic, însă medicii sunt rezervați în privința evoluției bolii. Botulismul reprezintă o urgență medicală, putând duce la paralizie musculară progresivă și chiar deces dacă nu este tratat prompt. Toxina care cauzează această afecțiune provine de la bacteria Clostridium botulinum și este frecvent întâlnită în conserve preparate necorespunzător.

Simptomele botulismului

Semnele de botulism pot apărea la câteva ore sau zile de la expunerea la toxină și includ greață, diaree, vărsături, dificultăți de vorbire și înghițire, slăbiciune musculară și dificultăți de respirație. Orice suspiciune de botulism necesită prezentarea de urgență la spital.

- Publicitate -
Ad Image

Aceste cazuri subliniază riscurile asociate consumului de alimente conservate necorespunzător și importanța unei intervenții medicale rapide în astfel de situații.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *