Un desert tradițional românesc a cucerit lumea, depășind celebrele delicii internaționale.

Moderator
2 Min Citire
Sursa foto: The Entertainment Photo

Desertul românesc în topul internațional

Papanașii, un desert tradițional din România, au fost incluși în lista celor mai bune 100 de deserturi din lume, conform clasificării realizate de TasteAtlas, bazată pe voturile utilizatorilor din întreaga lume. Acesta este singurul desert românesc care a reușit să se impună în acest top internațional, ocupând locul 33.

Desertul câștigător și alte clasamente

În fruntea listei se află Antakya künefesi, un desert turcesc tradițional, realizat din aluat filo umplut cu brânză cremoasă. Acest preparat are origini ce datează din Imperiul Otoman și a primit în 2006 certificatul de Indicație Geografică Protejată. Pe locul al doilea se află Clotted cream ice cream, o înghețată tradițională englezească, iar locul al treilea este ocupat de Gelato al pistacchio, un gelato italian cu fistic.

Despre papanași

Papanașii sunt descriși ca o prăjitură tradițională în formă de gogoașă, cu o mică sferă în vârf, și pot fi prăjiți sau fierți. Prepararea lor implică adăugarea de brânză nesărată la un aluat din făină și ouă. Papanașii prăjiți au forma unei gogoși și sunt adesea serviți cu gemuri, smântână sau zahăr pudră, în timp ce cei fierți sunt mai mici și acoperiți cu pesmet și zahăr. Aceștia pot fi găsiți în majoritatea restaurantelor tradiționale românești sau pot fi preparați acasă.

Concluzie

Încluderea papanașilor în topul celor mai bune deserturi din lume subliniază valoarea și tradiția culinară românească pe scena internațională, contribuind la promovarea gastronomiei din România.

- Publicitate -
Ad Image
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *